Ratatouille på sommargrönsaker med basilikaolja

En god medelhavsrätt, ätes för sig eller i kombination med kött.

Recept av Phil Vickery.

2

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 3-4 timmar på låg

Ingredienser

• 6 msk olivolja
• 1 stor lök, hackad
• 3 vitlöksklyftor, hackade
• 1 stor aubergine, skuren i 2 cm bitar
• 2 stora zucchini (squash), grovhackade
• 1 röd paprika, urkärnad och skuren i 2 cm bitar
• 200 g butternutpumpa, skalad och skuren i 2 cm tärningar
• 2 dl vitt vin
• 2 tsk socker
• 2 tsk rödvinsvinäger
• 1 grönsaksbuljongtärning
• Salt och nymald svartpeppar
• 4 msk hackad färsk basilika
• 6 msk olivolja
• 2 stora tomater, grovhackade
• 4 msk riven parmesanost
• Baguette till serveringen

Gör så här

  1. Förvärm basen på Låg inställning.
  2. Värm oljan försiktigt i en stekpanna (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen). Tillsätt löken och vitlöken och stek på låg värme i några minuter tills löken mjuknar.
  3. Tillsätt aubergine, zucchini (squash), paprika, butternutpumpa, vin, socker, vinäger och buljongtärning, krydda och rör om ordentligt.
  4. Töm ner i Crock-Pot:en. Sätt på locket och placera grytan i uppvärmningsenheten. Koka på Låg inställning i 3-4 timmar eller 2-3 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är genomkokta, rör om ibland.
  5. Under tiden, kör basilika och olja tillsammans i en mixer.
  6. När ratatouillen är klar, tag av stengodsgrytan från basen och rör om ordentligt och låt svalna lite.
  7. Blanda i de hackade tomaterna och osten, smaka av och krydda eventuellt igen. Skeda över den mixade basilikaoljan och servera tillsammans med en baguette.