Refried beans

Här är ett toppenrecept på Refried Beans som går att göra i Crock-Pot och som funkar fint till mexican-eat. Valet av bönor är ganska viktigt, man kan göra rätten på lite olika bönor och man kan även blanda bönsorter, men rekommenderat är 100% pintobönor om man har det hemma. Sedan är det bara att dumpa ner allting i grytan, ställa in tiden och lämna den ifred – man behöver inte ens röra om då och då. Stor wow-faktor på den !

Recept :Lannérs köksblandning.

4

Portioner:
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 8 timmar på hög

Ingredienser

• ½ kg pintobönor
• 1 gul lök grovt hackad
• 4 st hackade vitlöksklyftor
• 1 msk spiskummin
• 2 tsk salt
• 1 l vatten
• ½ tsk cayennepeppar
• 2-3 msk baconfett

Gör så här

  1. Släng i allt i Crock poten och häll på vattnet. Rör om.
  2. Ställ Crock poten på High 8 timmar
  3. Med ca: 10-15 minuter kvar på koket så häll i baconfettet, rör runt, på med locket och låt gå klart.
  4. Mosa bönorna grovt med en potatisstöt, smaka av med ev. mera salt.
  5. Till denna fantastiska bönröra serverade vi en chiligryta och hembakade mexikanska tortillabröd.