Revbenspjäll

Tjockskurna, saftiga, möra revben ska inte behöva vara hänvisade till julbordet (även om de ju är omistliga just där). Genom en långsam tillagning i Crock-Pot lockas de goda smakerna fram. Den gör sig väldigt bra som en vardagsmiddag med ett gott stomp av rotfrukter. Du kan också variera smaken med en kryddig glaze. Och när julen kommer är en klassisk kryddning med ingefära och peppar en garanti för julkänsla.

27

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 4 timmar på låg

Ingredienser

• 1 kg revben av fläskkött
• 1 dl buljong
• 1 msk farinsocker
• 2 dl stark barbequesås
• 1 ½ tsk cayennepeppar
• Lagerblad
• 1 msk barbequekrydda el. tacokrydda
• 4 klyftor vitlök
• 1 ½ msk paprikapulver
• 1 dl honung
• 1 msk senap

Gör så här

  1. Lägg i alla ingredienser utom kött och kryddor och rör om. Gnid in köttet med kryddorna och lägg det i grytan. Koka på låg temperatur i 6 timmar.
  2. Grilla i ugnen eller på grill ett par minuter innan servering.
  3. Pensla med såsen, skär isär och lägg upp på ett fat.