Risgrynsgröt

Risgrynsgröt eller tomtegröt är en favorit under vintern. Det smarta med att laga den i Crock-Pot Express är att gröten aldrig fastnar i botten.

6

Portioner: 8
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 15 min + 15 min

Ingredienser

• 4 dl grötris
• 7,5 dl vatten
• 9 dl mjölk
• 2 msk socker
• 1 kanelstång
• 1 tsk salt
• 1-2 dl grädde

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i kokärlet
  2. Välj RICE/RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 15 minuter.
  3. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  4. Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
  5. Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på varmhållningsläge tills den blir varm