Risgrynsgröt med kokosmjölk

“Risgrynsgröt till frukost låter drömlikt, och det är det. Speciellt för kocken, för att allt som behövs är att röra ihop en handfull ingredienser tillsammans i en Crock-Pot och sätta på. Klart. Det bruna riset kokar försiktigt tills det blir mjukt, det får god smak från kokosmjölken och mild söt smak från lönnsirapen. Eventuella kvarvarande rester gör sig bra i en lunchlåda och passar också som mellanmål efter skolan.

Recept av Kate Mulligan Morford

5

Portioner: 5
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 4-5 tim

Ingredienser

• 2 dl (brunt) basmati-ris
• 6 dl mjölk
• 1 burk kokosmjölk
• 0,5 dl lönnsirap
• 1 tsk vaniljextrakt
• 1 dl russin (valfritt)

Gör så här

  1. Skölj riset ett par gånger och låt det torka sedan.
  2. Häll i riset och resten av ingredienserna i Crock-Poten. Rör om väl. Lägg på locket och låt det koka i 4-5 timmar eller tills vätskan kokat in och riset är mjukt.
  3. Häll i russin och rör om. Servera varm eller kall.