Risotto

Denna italienska paradrätt blir extra krämig i Crock-Pot Express. Använd gärnal Arborio-ris, men det går bra att använda andra gryn också.

OBSERVERA! Receptet är utformat för Crock-Pot Express Multicooker.

9

Portioner: 2-3
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 8 min

Ingredienser

• 1 msk olivolja
• 15 g smör
• 1 gul lök, skivad
• 3 vitlöksklyftor, hackade
• 1 röd paprika, finhackad
• 1 grön paprika, finhackad
• 1 msk paprikapulver
• 200 g Arborio-ris
• 650 ml grönsaksbuljong
• 100 g tinade ärtor
• 2 stora nävar spenat
• 30 g Parmesanost, riven
• färsk basilika

Gör så här

  1. Ta bort locket på din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ. Låt grytan värmas upp.
  2. Lägg i olja och smör, samt lök, vitlök och paprika och låt bryna i 5 minuter.
  3. Lägg därefter i riset och paprikapulvret och rör om ordentligt.
  4. Häll i buljongen. Sätt på locket och lås det. Välj RICE/ RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 8 minuter.
  5. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  6. Lägg i ärtor, spenat och parmesan. Rör om ordentligt innan du serverar.
  7. Servera på varma tallrikar med hyvlad parmesan och färsk basilika på toppen.