Röd Thaicurry

0

Portioner: 4
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 6 min + 10 min

Ingredienser

• 2 matskedar vegetabilisk olja
• 3 ½ dl tunt skivade scharlottenlökar
• 3 matskedar Thai red curry paste
• 1 tsk krossad vitlök
• 1 tsk riven ingefära
• 4 dl kokosmjölk
• 1 mellanstor sötpotatis, skalad och tärnad i 2,5 cm bitar
• 1 liten aubergine eller stor zucchini, i 1 cm-bitar
• 1 1/2 msk soja
• 1/2 matsked packat brunt socker
• 5 dl tofu, delad i 2,5-cm bitar
• 1 röd paprika, skuren till stavar
• 1 färsk broccoli
• Drygt 1 dl gröna bönor (2,5 cm bitar)
• ½ dl hackad färsk basilika
• 2 matskedar lime juice

Gör så här

  1. Tryck på Sauté: värm oljan i din Express Cooker. Fräs scharlottenlöken i ca 2 minuter tills den är mjuk. Tillsätt currypasta, vitlök och ingefära. Fräs under omrörning i 1 minut. Tillsätt kokosmjölk, sötpotatis, aubergine/zucchini, broccolibuketter, soja och brunt socker. Blanda väl.
  2. Sätt locket på plats och lås det. Tryck på Manuell eller Stew och koka på högt tryck i 4 minuter.
  3. När tillagningen är klar, öppna ventilen med ett köksredskap så att trycket släpper direkt (om du inte vill vänta i 15 min).
  4. Tillsätt tofu, röd paprika och gröna bönor i grytan. Sätt på locket och lås. Tryck på Manuell och koka på lågt tryck i 1 minut.
  5. När tillagningen är klar och trycket släppt, rör i basilika och limejuice.