Rödkål med julsmak

Rödkålen var det ja! Självklart gjorde jag den i min bästa vän Crock-Pot.

Receptet är komponerat av Jessica Sundberg

3

Portioner: 8
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 1 rödkålshuvud, ca 1 kg
• 1 gul llök
• 2 syrliga äpplen
• 2 msk smör
• 5 kryddnejlikor
• 3 kryddpepparkorn
• 1 tsk salt
• 1 msk vinäger
• 2 msk vinbärsgelé eller honung

Gör så här

  1. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.
  2. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Koka på låg värme i ca 7 timmar. Rör om då och då.