San Francisco Cioppino

En fiskrätt som härstammar från Italienska Ligurien där man enl utsago ska använda dagens fångst.

 

Recept av Lynn Alley

5

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6-8 tim på låg + 30 min på hög

Ingredienser

• Olivolja
• 1 gul lök, fint hackad
• 4 vitlöksklyftor, fint hackade
• 2 burkar krossade tomater
• 2 koppar fisk- eller kycklingbuljong
• Tabascostänk
• 1 kopp mustigt rödvin
• 3 msk färsk hackad basislika
• 1 lagerblad
• 250 g räkor med skal
• 1 liten krabba (250 g krabbkött) i bitar
• 6-8 små musslor
• 250 g vit fisk
• Salt och peppar
• Färsk persilja (att dekorera med)

Gör så här

  1. Bryn lök och vitlök med olja i en stekpanna. Lägg det i Crock-Poten tillsammans med tomatkross, buljong, Tabasco, vin, basilika och lagerblad. Lägg på locket och koka i 6-8 tim på låg.
  2. Ca 30 min före servering, lägg i räkor, musslor, krabba och fisk. Koka på hög i 30 min till fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja.