Sesambiff med oystersås

Kinesisk biff med broccoli och oystersause (ostronsås). Serveras med nykokt ris eller nudlar.

35

Portioner: 6
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 6-8 timmar på låg

Ingredienser

• 700 g nötkött
• 1,5 dl köttbuljong
• 1,2 dl oystersause (ostronsås)
• 500 g broccoli, buketter, färska eller frysta
• 0,5 dl vatten
• 4 msk maizena mjöl
• sesamfrön till garnering
• Ris eller nudlar

Gör så här

  1. Strimla köttet och lägg det i grytan tillsammans med buljong och oyster sause. Koka på låg 6-8 timmar.
  2. Koka broccoli i vatten 4-5 min.
  3. Ta ur lite sås ur grytan och blanda i ett glas med maizena. Rör i det i grytan tills såsen är tjock nog.
  4. Häll av vattnet och häll broccoli i crock-poten.
  5. Ta av locket och låt grytan koka ihop på hög i ung 15 min.
  6. Strö sesamfrön över innan du serverar.
  7. Servera med ris eller nudlar.