Sötpotatischili

Denna paleo-vänliga maträtten är verkligen en favorit! Det blir inte mycket lättare än att laga den i CrockPoten!
Många tycker att grytor kan vara bäst på hösten men hos oss lagade vi chili i året runt. Vi arbetade och hade stor aptit och chili var ett fantastiskt sätt att avsluta dagen, vanligtvis med krispiga, salta majschips.
Detta är inte min mammas chilirecept, men vi älskar det. Matig och smakrik med en stor blandning av kryddor och en liten bit sötma från sötpotatisen. Servera den med en sallad och en frukt till middag, eller lägg den i lådor för fantastiska luncher under hela veckan.

Recept från: One Lovely Life, Tastes of Lizzy

Se filmen här

13

Portioner: 10
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6-8 tim på låg

Ingredienser

• 1 kg köttfärs
• 1 gul lök, hackad
• 1 vitlöksklyfta, pressad
• 1 burk hackade tomater
• 1 burk körsbärstomater
• 7 dl köttbuljong
• 2 stora sötpotatisar, skalade och hackade
• 3-4 msk chilipulver
• 2 msk salt
• 0,5 msk svartpeppar
• 0,5 msk oregano
• färsk örter till garnering

Gör så här

  1. I en stekpanna, bryn lök och köttfärs på medelvärme. Töm bort överflödigt fett. Lägg det i en CrockPot. Tillsätt resterande ingredienser. Rör om. Koka på Låg i 6-8 timmar eller Hög 3-4 timmar. Rör och servera varmt! Garnera med färska örter.

Information

Om man vill kan man hoppa över stekmomentet och lägga allt i grytan och sätta på.