Tacos med asiatiska revben

Kryddiga tacos med asiatiska smaker. Gott med färsk ananas och fräsch morotssallad i tacobröden.

1

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 8 timmar på låg

Ingredienser

• 1 msk rapsolja
• 1 msk honung
• 1,4 kg revben
• 2 tsk färsk ingefära, riven
• 3 vitlöksklyftor, rivna
• 3 dl rivna morötter
• 0,5 l köttbuljong
• 0,5 dl korianderblad
• 1,2 dl gochujang (koreansk chilipasta)
• 12 tortillabröd, små
• 4 msk risvinäger
• Färsk ananas, skuren i bitar
• 2 msk ketchup
• Sesamfrön

Gör så här

  1. Stek revbenen i olja så att de får färg runt om.
  2. Blanda vitlök, buljong, gochujang, 2 msk risvinäger, ketchup, honung och ingefära i Crock-poten. Lägg i revbenen och koka på låg i 8 tim (hög i 4 tim).
  3. Lägg i morötter, koriander och 2 msk risvinäger i en skål och rör runt.
  4. När revbenen är klara, ta ur dem och rensa från ben och fett och dela dem i små bitar. Separera gärna fettet från såsen (om du inte har en separator, ställ såsen i kylen en stund så är fettet lätt att ta bort sedan). Blanda sedan lite av såsen med köttet.
  5. Gör tacos av tortillabröd, kött, morotssallad, färska ananasbitar och strö sesamfrön över.