Teriyakikyckling

Ett lätt recept för CrockPot som tar högst 10 min att preparera. Blir jättegott!

Du behöver inte köpa färdig teriyakisås för att göra teriyakikyckling. Detta hemlagade teriyakisås-recept innehåller bara sex ingredienser, varav de flesta har du nog i ditt skafferi just nu: sojasås, risvinäger, honung, brunt socker och vitlök och ingefära. Rör helt enkelt ihop såsingredienserna, lägg kycklingen i din CrockPot och häll sedan teriyaki-såsen över.

Receptet kommer från: 

Se här hur man gör:

33

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 4 tim på låg

Ingredienser

• 700 g benfri kyckling
• 2 dl sojasås (med mindre salt)
• 3 msk risvinäger
• 3 msk honung
• 3 msk brunt socker
• 1 vitlöksklyfta
• 1 msk färsk ingefära, riven
• 2 msk vatten
• 1 msk maizena
• rostade sesamfrön
• salladslök

Gör så här

  1. Placera kycklingen i botten på en Crockpot
  2. Blanda allt utom vatten, maizena och sesamfrön i en skål och häll över kycklingen
  3. Lägg på locket och låt det koka i 4 tim på låg (2 tim på hög) tills köttet är genomstekt.
  4. Ta upp köttet, sila och red såsen med maizena utblandat med vatten. Låt såsen koka upp så att den blir lite tjockare, skär eller dra isär kycklingen i mindre bitar lägg sedan tillbaka den i såsen.
  5. Strö över hackad salladslök och rostade sesamfrön. Servera med nykokt ris eller nudlar.