Ett lätt recept för Crock-Pot som tar högst 10 min att preparera. Blir jättegott!
Du behöver inte köpa färdig teriyakisås för att göra teriyakikyckling. Detta hemlagade teriyakisåsrecept innehåller bara sex ingredienser. De flesta har du nog i ditt skafferi just nu: sojasås, risvinäger, honung, brunt socker och vitlök och ingefära. Rör helt enkelt ihop såsingredienserna, lägg kycklingen i din Crock-Pot och häll sedan teriyakisåsen över.
Receptet kommer från Wellplated.com
Inga kommentarer »Ingredienser
- 700 g benfri kyckling
- 2 dl sojasås (med mindre salt)
- 3 msk risvinäger
- 3 msk honung
- 3 msk brunt socker
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 msk vatten
- 1 msk maizena
- rostade sesamfrön
- salladslök
Gör så här
- Placera kycklingen i botten på en Crock-Pot
- Blanda allt utom vatten, maizena och sesamfrön i en skål och häll över kycklingen
- Lägg på locket och låt det koka i 4 tim på låg (2 tim på hög) tills köttet är genomstekt.
- Ta upp köttet, sila och red såsen med maizena utblandat med vatten. Låt såsen koka upp så att den blir lite tjockare, skär eller dra isär kycklingen i mindre bitar lägg sedan tillbaka den i såsen.
- Strö över hackad salladslök och rostade sesamfrön. Servera med nykokt ris eller nudlar.
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot