Thaigryta med grön curry

Snabb thaigryta som är klar på rekordtid. Här är ett lättlagat recept med mycket smak.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

1

Portioner:
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

• 600 g kycklinglårfilé utan skinn, strimlad
• 3 schalottenlökar, skalade
• 2 vitlöksklyftor, skalade och krossade
• 1 grön chili
• 1 fingerstor bit ingefära, skalad
• 1 lime, skal och saft
• 1 citrongräs, utan den träiga delen
• 1 litet knippe thaibasilika
• 1 msk kokosolja eller vegetabilisk olja
• 400 g kokosmjölk light
• 3 Kaffir limeblad
• 1 tsk farinsocker
• Fisksås

Gör så här

  1. Lägg schalottenlök, vitlök, chili, ingefära, limeskal och juice, citrongräs och nästan all thaibasilika i en matberedare. Mixa till en pasta.
  2. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen.
  3. Ställ in 5 minuter. Låt den värmas upp.
  4. Häll i olja, blanda ner pastan och stek i 2–3 minuter tills det börjar dofta gott.
  5. Rör i kycklingen och stek i ytterligare 2–3 minuter.
  6. Häll i kokosmjölk, lägg i limeblad och socker och rör om ordentligt.
  7. Försegla locket och tillaga på POULTRY-funktionen i 15 minuter.
  8. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 10 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  9. Krydda med fisksås efter smak och red av med maizena och vatten vid behov.
  10. Servera med ångkokt ris och garnera med resten av thaibasilikan.

Information

Du behöver en matberedare för att göra currypastan. Du kan även köpa färdig currypasta i affären.