Tikka Masalakyckling

Full av alla indiska traditionella smaker, men fett- och kalorisnål.

15

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 230 g kycklingfilé, skuren i strimlor
• 2,5 dl råris
• 1 stor lök, tunnt skivad
• 4 vitlöksklyftor, pressade
• 2 jalapenos, urkärnade och hackade
• 2 burkar krossade tomater
• 1,5 dl naturell matlagningsyoghurt
• 1 msk färsk riven ingefära
• 1 msk Garam masala (krydda)
• 1 msk spiskummin
• 1 tsk paprikapulver
• 1 tsk allkrydda
• 1 tsk salt
• 0,5 tsk svart peppar
• 1 dl färsk koriander, hackad
• Juice från 1 lime

Gör så här

  1. Mixa allt utom kyckling, ris och färsk koriander. Pensla grytan med olja och lägg i kycklingbitarna. Salta och peppra. Häll yoghurtröran över och koka på låg 6-8 tim.
  2. Koka riset enl instruktionerna.
  3. Garnera med färsk koriander
  4. En portion innehåller: 295 kalorier, 2 g fett, 45 g kolhydrater, 24 g protein och 4g fibrer.

Information

https://www.crockpot.se/wp-admin/post-new.php?post_type=recept#