Tildas smarriga fiskgryta

Den där lilla slow-cookern (eller crockpot som det också heter) är en himla rolig pryl. För ett par dagar sedan så slängde jag ihop en fiskgryta och idag står kalopsen och puttrar på köksön! När maten får stå länge och gotta till sig så blir den så mycket godare, smaskigare och härligare. Medan maten står och puttar och gottar till sig där i grytan så kan du åka iväg och fixa ärenden för att sedan komma tillbaka och mötas av en alldeles ljuvlig doft i hemmet!

Recept kommer från: Tilda Bjärsmyr

29

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 1-3 timmar

Ingredienser

• 4 st laxfiléer
• 360 g kräftstjärtar
• 8 st musslor
• 1 st purjolök, stor
• 2 st tärningar fiskbuljong
• 2 msk curry
• 6 dl matlagningsgrädde
• 1 dl vitt vin
• 370 g krossade tomater
• 360 g räkor, skalade
• 35 g dill, djupfryst

Gör så här

  1. Fräs purjolöken och tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och krydda med curry, salt och peppar. Låt puttra ihop och ha i de krossade tomaterna. Låt koka ihop, ca 0,5-3 timmar på svag värme med locket på!
  2. Häll i grädden, laxen i kuber och låt sjuda tillsammans med resten i ca. 10 minuter och ha sedan i dillen. Det sista du gör är att ha i kräftstjärtarna, räkorna och musslorna.
  3. Låt koka ihop ytterligare 10 minuter. Servera sedan genast med en klick aioli, rivet citronskal och en kvist dill!