Tinga Poblana

Tinga Poblana är en klassisk maträtt från Puebla-regionen i Mexico. Perfekt gryta att göra i Crock-Poten. Servera med tortillas eller tacochips, gräddfil och guacamole.

3

Portioner: 8
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 8 timmar på låg

Ingredienser

• 1 kg fläskbog eller lammbog
• 2 stora potatisar, hackade
• 230 g rå chorizo, utan skinn
• 1 gul lök, hackad
• 4 vitlöksklyftor, pressade
• 3 chipotle-peppar, hackade
• 1-2 msk Adobesås
• 1 burk hackade tomater
• 2 lagerblad
• 1 tsk torkad timjan
• 1 tsk torkad oregano (mexikansk)
• 0,5 tsk socker
• salt och peppar

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i tärningar. Stek chorizon tills den är klar (ca 8 min) och dela den med en träslev. Låt den sedan rinna av på ett hushållspapper.
  2. Lägg i alla ingredienser i din Crockpot och låt det koka i 8 timmar på låg värme.
  3. När det är klart, dra isär köttet med två gafflar.
  4. Servera med tortilla, tacochips, avokado, en klick gräddfil och riven ost.