Vegetarisk lasagne

Visst, Crock-Poten är perfekt för grytor och soppor, men man kan också göra en god lasagne! Här är ett gott och enkelt recept, allt du behöver göra är att hacka dina grönsaker och varva med lasagneplattor.

6

Portioner: 8
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 8 timmar på låg

Ingredienser

• 1 stort ägg
• 2 burkar passerade tomater
• 500 g ricotta
• 3 vitlöksklyftor
• 150 g hackad baby spenat
• liten bit röd peppar, mosad
• 3-4 portobellosvamp-hattar, skivade
• lasagneplattor
• 1 liten zucchini hackad
• 7 dl riven mossarella
• 2 burkar hackade tomater
• 2 msk olja

Gör så här

  1. Blanda ägg, ricotta, spenat, svamp och zucchini i en stor skål
  2. Blanda tomatkross, passerade tomater, vitlök och röd peppar i en annan skål.
  3. Olja in din Crock-pot. Häll i en del av tomatröran i botten, lägg plattor så att de täcker hela ytan. Varva sedan med oströran, tomatröran och plattor i 3 lager. Avsluta med plattor täckta med tomatsås.
  4. Sätt på locket och koka på låg i 4 tim eller hög i 2 tim.
  5. Avsluta gärna med att strö riven mozzarella över och låt den smälta ev. i ugnen.