Vegetariska Burritos

Se, det kan inte vara enklare? Du tar dina bönor, dina grönsaker, ditt ris – koka ihop i en stor god blandning. Du kan gärna byta ut grönsakerna beroende på vad du har i kylskåpet, lägg lite mer stark sås om du gillar kryddig mat och använd olika kryddor för att sätta din egen touch på din burrito.

Jag höll min topping ganska enkel – några revade cheddar, färsk koriander, gräddfil och en halv skivad avokado. Du kan självklart lägga till vad du gillar mest. Mexikansk mat (otraditionell mexikansk mat så här) har så många alternativ när det gäller toppings, så man blir galen. Salsa, guacamole, jalapeños, vårlök, en klyfta lime … toppings for daaaays.

Författare: Becca @ Amuse Your Bouche

5

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 3 timmar

Ingredienser

• 1 lök, hackad eller tunt skivad
• 1 paprika (jag använde gul), tärnad
• 1 mild röd chili, finhackad
• 215 g okokt brunt ris (~ 2,5 dl)
• 400 g finhackade tomater (~ 3 dl)
• 1,5 dl vatten
• 400 g olika bönor, blötlagda (240 g torra)
• 1 msk chipotle stark sås (eller annan favorit het sås)
• 1 tsk rökt paprikapulver
• 1/2 tsk spiskummin, malen
• Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg till alla ingredienser till burriton (utom toppingen) i din Crock-Pot. Blanda väl.
  2. Koka på låg i ca 3 timmar, eller tills riset är kokt
  3. Servera varm med ditt val av toppings.

Information

Vissa personer har funnit att deras ris inte lagas ordentligt på låg inställning. Om du är orolig för detta eller om du har problem med att få riset klart, försök att laga på Hög istället.