Vietnamesisk kyckling Pho

Kyckling Pho är en klassisk vietnamesisk soppa, perfekt att laga i en Crock-Pot.

Receptet kommer från Eatingwell.

3

Portioner: 6
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 4,5 på hög, 8,5 timmar på låg

Ingredienser

• 1,9 l kycklingbuljong (med så lite salt som möjligt)
• 170 g breda risnudlar
• 2 msk brunt socker
• 1,4 l mangold, hackad
• 2 msk Thai fishsauce (fisksås)
• 0,5 l mungbönsskott
• 10 stjärnanis
• 0,5 l färska basilikablad
• 6 hela kryddnejlikor
• 2,5 dl myntablad
• 5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
• 2,5 dl korianderblad
• 1 kanelstång
• 1 färsk chili tunnt skivad
• 2 kycklingbröst med ben (1,2 kg) utan skinn
• 1 lime, skuren i 6 klyftor

Gör så här

  1. Lägg i buljong, brunt socker, fisksås, stjärnanis, kanelstång, kryddnejlikor och ingefära i grytan (5,7l). Lägg i kycklingbrösten med köttsidan neråt. Lägg på locket och koka på hög i 4 tim eller låg på 8 tim.
  2. Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda. Ta upp kryddorna och släng dem. Lägg i nudlar och mangold i buljongen. Koka på hög i 30 min.
  3. Bena ur kycklingen och dela den i bitar.
  4. När nudlarna är klara lägg i kycklingen och blanda. Servera soppan i skålar. Ha alla färska kryddor och lime på ett fat bredvid så kan man toppa med det man vill.