Höst är lika med älgjaktstider. Jag har köpt hem svenskt viltkött som är naturligt ekologiskt och kommer från fria djur som lever i skog och mark. En naturligt god djurhållning fri från tvång, antibiotika och levandetransporter. Det ger naturligt, nyttigt, fettsnålt kött utan några som helst tillsatser och med en fantastisk smak. Vad är mer passande än en värmande, kryddig, höstig, grönsaksspäckad viltgryta med rotfrukter och kikärtor i Crockpot? Passa på att slänga i dom där grönsakerna eller rotfrukterna som ligger i kylen.
Receptet kommer från Att leva sunt
2 kommentarer »Ingredienser
- 1 kg tärnat älgkött eller nötkött
- 3 msk matolja
- 4 st klyftade gula lökar
- 3 st finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kryddpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk malen spiskummin
- 5 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- 1 knippe persilja
- 1 knippe koriander
- 4 st grovtärnade morötter, ca 300 g
- 200g grovtärnad rotselleri
- ca 200g 380g kokta kikärtor
- Salt och peppar efter smak.
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna på spisen. Bryn köttet runt om i olja.
- Tillsätt lök, vitlök, morot, rotselleri och torra kryddor, rör om och låt steka i 5 minuter.
- Sätt grytan på tillagningsenheten. Häll ned vatten och buljongtärningar så att det täcker köttet. Knyt ihop persilja och koriander och lägg ned i grytan. Sätt på locket. Låt gå på svag värme i 6 timmar.
- Tillsätt sedan de avrunna kikärtorna och låt gå ytterligare 30 minuter på svag värme.
- Servera med potatispuré, bulgur, couscous eller ris och toppa med persilja.
Diskussion om Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
2 tankar om “Viltgryta med rotfrukter och kikärtor”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med 50/50
som huvudingrediens
Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
Panang Gai med kyckling
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Tinga Poblana
Viltskavsgryta
Oxsvansgryta
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Inget salt?
Jo, lägger till det med.