Vinbräserad rödkål

Vinbräserad rödkål med ingefära, chili och stjärnanis.
Den här rödkålen är syrlig med lite bett av chili, inte särskilt lik den vanliga rödkålen.Den blir blekare än den rödkål vi är vana vid på julbordet, men smaken är det inget fel på.

4

Portioner: 4-6
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• Färsk rödkål
• ½ dl rött vin
• 1 -2 msk flytande honung
• 1 msk crema di balsamico
• 2-3 stjärnanis
• färsk skalad ingefära, ca 2-3 cm
• Två nypor chiliflakes
• salt efter smak

Gör så här

  1. Skär två grova skivor av rödkålshuvudet, ca 3 cm tjocka, och skär skivorna i grova bitar. Lägg rödkålen i din crockpot och häll på vin, honung och crema di balsamico. Lägg i stjärnanis, ingefära i skivor (du behöver inte skala den) och chili. Ringla lite honung ovanpå. Salta.
  2. Låt gå på låg 6 timmar ungefär. Vänd om kålen i det kryddade vinet en gång under tillagningstiden så att allt får smak.
  3. Kålen ska vara mjuk vid servering men får gärna ha lite motstånd. Plocka bort ingefäran. Smaka av med salt om du tycker det behövs lite mer.