Vitlökskyckling

3

Portioner: 6-8
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 1 kg benfria kycklinglår
• 4 klyftor vitlök, skivade, plus 4 klyftor vitlök
• 1 tsk salt
• ½ tsk peppar
• ½ tsk allkrydda
• 1 msk citronskal
• Juice av en citron
• 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Rensa kycklinglåren, och torka dem med hushållspapper. Lägg i en skål tillsammans med övriga ingredienser, täck över och marinera i kylen över natten.
  2. Häll i kycklingen och all marinad i din Crock-pot. Koka på låg i 5 timmar tills kycklingen lätt går att dela med bara gaffel. (Är du hemma kan du röra runt i grytan 1-2 gånger under tillagningstiden.
  3. Ta upp kycklingen och dra isär den med gafflar, och lägg sedan tillbaka den i grytan och blanda med såsen. Koka på hög i 15 min.
  4. Servera kycklingen tillsammans med pitabröd, sallad och tomat. Kycklingen går bra att frysa och värma upp senare.