En härlig rätt fylld med alla indiska traditionella smaker. Fett- och kalorisnål rätt.

3 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 2,5 dl råris
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 jalapenos
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1,5 dl naturell matlagningsyoghurt
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk Garam masala (krydda)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl färsk koriander
  • Juice från 1 lime
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Mixa allt utom kyckling, ris och färsk koriander.
  • Pensla grytan med olja och lägg i kycklingbitarna.
  • Salta och peppra.
  • Häll yoghurtröran över och koka på låg 6-8 tim.
  • Koka riset en.l instruktionerna.
  • Garnera med färsk koriander
  • En portion innehåller: 295 kalorier, 2 g fett, 45 g kolhydrater, 24 g protein och 4g fibrer.

Diskussion om Tikka Masalakyckling

3 tankar om “Tikka Masalakyckling

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling Kung Pao

schedule4h

3.9 / 5. 89

Mexikansk kycklingsoppa

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 31

Etiopisk kycklinggryta

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 36

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot