Asiatiskt lamm

3

Portioner: 4-5
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 7-8

Ingredienser

• 1,5 kg Lammbringa
• 1 msk rapsolja
• Till såsen:
• en bit ingefära, skalad och finhackad
• 2 stora vitlöksklyftor
• 1 röd chili, finhackad
• 3 st stjärnanis
• 2 strån citrongräs, utbankade
• 2 dl sweet chilisås
• 1 dl risvinäger
• 1,5 dl mörk sojasås
• 1 msk sesamolja
• Till servering: Hackade vårlökar, rostade sesamfrön, risnudlar eller ris.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till såsen i en lämplig skål och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en stor stekpanna, och häll i rapsoljan. Bryn lammet på alla sidor tills det fått fin yta och lägg sen försiktigt ner det i din Crock-pot.
  3. Häll över såsen, täck över med locket och sätt grytan på låg i 7-8 timmar.
  4. När lammet är klart kan du antingen ställa det åt sidan, eller om du vill ha en krispig yta lägga det på bakplåtspapper och grilla i ugn 10 min.
  5. Ta ur stjärnanis och citrongräs och red såsen med lite majsmjöl och varmt vatten.
  6. Servera lammet med två gafflar för att dra isär köttet, en separat kanna med såsen och några av ovanstående serveringsförslag.