Indisk Korma med lamm

Aromatisk och gräddig indisk lammgryta.

4

Portioner: 4
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 2 msk olivolja
• 700 g benfri lammbog, grovtärnad
• 1 msk mald koriander
• 1,25 dl kokande vatten
• ½ tsk hett chilipulver
• 1 kycklingbuljongtärning
• 1 tsk mald gurkmeja
• 1 - 2 tsk maizena, valfritt
• 1 tsk mald kanel
• 6 msk vispgrädde
• 6 gröna kardemummakärnor, krossade
• Peppar och salt
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 2 tomater, grovhackade
• 2 mellanstora lökar, hackade
• 2 msk färsk koriander, hackad
• 1 msk färsk ingefära, finhackad

Gör så här

  1. Bryn de torra kryddorna i oljan 2-3 minuter för att framhäva deras smak.
  2. Tillsätt vitlök, lök och ingefära och bryn i ytterligare 3-4 minuter, blanda ordentligt.
  3. Häll i oljan med kryddor i din Crock-Pot. Tillsätt lammkött, vatten och buljongtärning, krydda med salt och peppar. Sätt på locket och koka i 5-6 timmar på Låg.
  4. När köttet är klart, rör om. Red med maizena tills såsen tjocknar.
  5. Tillsätt grädde, tomater och koriander. Smaka av.
  6. Servera med papadums, basmatiris och raita.