Köttbullar i tomatsås med italienska smaker är både god smalmat och väldigt användbara.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 500 g köttfärs av nöt eller lamm
  • 2 magra kycklingkorvar, utan skinn (endast innanmätet)
  • 2 burkar (800 g) krossade tomater
  • 400 g tomater, tärnade
  • 1 gul lök, riven
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 tsk rosepeppar, grovmalen
  • 2 tsk italiensk krydda
  • 1 lagerblad
  • Salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Vispa ihop ägget med äggvitan i en skål. Häll i ströbröd, lite av löken, persilja och 3 av vitlöksklyftorna. Låt det dra i 10 min
  • Blanda köttfärs och innehållet från korven med ströbrödsröran. Rulla köttbullar ungefär 2 cm i diameter. Lägg dem i din crock-pot.
  • Bryn resten av löken i en stekpanna. Häll i vitlök, rosepeppar och Italiensk krydda och rör om. Häll sedan i buljong, tomater och lagerblad.
  • Häll såsen över köttbullarna i crock-poten och koka på låg i 6-7 tim

Diskussion om Italienska köttbullar

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Cape Malay Lammlägg

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 3

Tjocka revben med paprikasmak

schedule7 timmar på låg

4 / 5. 65

Köttfärsoppa

schedule15m

4 / 5. 92

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot