Italienska köttbullar

Köttbullar i tomatsås med italienska smaker är både god smalmat och väldigt användbara.

10

Portioner: 8
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 1 ägg
• 1 äggvita
• salt
• 1 dl ströbröd
• 1 gul lök, riven
• 0,5 dl persilja, hackad
• 6 vitlöksklyftor, pressade
• 1,5 dl parmesanost, riven
• 500 g köttfärs av nöt eller lamm
• 2 magra kycklingkorvar, utan skinn (endast innanmätet)
• 0,5 msk olivolja
• 2 burkar (800 g) krossade tomater
• 400 g tomater, tärnade
• 1 tsk rosepeppar, grovmalen
• 2 tsk italiensk krydda
• 2,5 dl kycklingbuljong
• 1 lagerblad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägget med äggvitan i en skål. Häll i ströbröd, lite av löken, persilja och 3 av vitlöksklyftorna. Låt det dra i 10 min
  2. Blanda köttfärs och innehållet från korven med ströbrödsröran. Rulla köttbullar ungefär 2 cm i diameter. Lägg dem i din crock-pot.
  3. Bryn resten av löken i en stekpanna. Häll i vitlök, rosepeppar och Italiensk krydda och rör om. Häll sedan i buljong, tomater och lagerblad.
  4. Häll såsen över köttbullarna i crock-poten och koka på låg i 6-7 tim