Kryddig jordnötskyckling

Hela familjens favorit!

Foto: I Sannas panna

3

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 6 timmar på låg

Ingredienser

• 8 skinnfria kycklinglår
• 1½ tsk mald spiskummin
• 1 stor potatis, skuren i bitar
• ½ tsk milt chilipulver
• 1 lök, hackad
• 1 tsk farinsocker
• 1 vitlöksklyfta, pressad
• 1 tsk gurkmeja
• 100 g jordnötssmör med bitar
• 1 msk sojasås
• 1 msk vetemjöl
• Hackade saltade jordnötter till garnering
• 400 g krossade tomater

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i din Crock-Pot och arrangera potatisen runt kanterna.
  2. Blanda i en skål lök, vitlök, jordnötssmör och vetemjöl och tillsätt gradvis tomaterna, blanda ordentligt till en tjock sås.
  3. Rör därefter i spiskummin, chili, socker, gurkmeja och sojasås. 4. Häll såsen över kycklingen.
  4. Koka på Låg i 5-6 timmar eller 3 timmar på Hög.
  5. Strö över hackade jordnötter.