Revben med plommon

Revbensspjäll med smak av jul-kryddnejlika, stjärnanis och ingefära bidrar med en söt kryddighet. Kronan på verket blir katrinplommonen som kokas ihop med spjällen.

4

Portioner: 4
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 6-7 timmar + 30 min

Ingredienser

• 1 kg revbensspjäll
• 5 dl äpplejuice
• 8 katrinplommon
• 2 msk riven färsk ingefära
• 3 krm mald kryddnejlika
• 3 stjärnanis
• 2 dl ketjap manis
• salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg revbenen i Crock-Poten och fyll i med äpplejuice, 1 krm mald kryddnejlika, 1 stjärnanis, salt och peppar. Sätt på låg i 6 timmar
  2. Ta upp revbenen och skär dem i bitar. Häll av det mesta av spadet.
  3. Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  4. Blanda med ingefäran med nejlika, stjärnanis och ketjap manis. Blanda sedan ihop det med revbenen och plommonen.
  5. Lägg tillbaka i grytan och koka på hög i 30-60 min. (Vill man ha färg på revbenen kan man sätta grytan i ugnen på grill de sista 10 minuterna).