Risgrynsgröt

Ett måste på julmorgonen. Gör den med fördel i din Crock-Pot så riskerar du inte att den bränner fast.

Koka mycket så kan du använda resten till Ris à la Malta.

48

Portioner: 8
Förberedelsetid: 10
Tillagningstid: 4-6 timmar

Ingredienser

• 4 dl grötris
• 7,5 dl vatten
• 9 dl mjölk
• 2 msk socker
• 1 kanelstång
• 1 tsk salt
• 1-2 dl grädde

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i grytan och sätt på låg värme i 4 timmar
  2. Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
  3. Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm

Information

Servera med kanel, socker och mjölk eller med en god saftsås.

Det går givetvis lika bra att använda annan sorts mjölk, dvs laktosfri, soja mm