Skinkstek med äpple, cider och grädde

Med färsk svamp och valnötter.

 

Recept av Lynn Alley

38

Portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 6-7 timmar på låg

Ingredienser

• 2 msk olja
• 1,2 kg skinkstek
• 1 gul lök, hackad
• 30 g färsk svamp
• 2,5 dl äpplejuice, konc
• 1 dl vitt vin eller cider
• 2,5 dl vispgrädde
• 1 äpple, fast sort
• 2,5 dl valnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Bryn steken runt om i olja, lägg den sedan i Crock-Poten. Stek också löken och svampen i olja tills den fått färg, tillsätt äpplejuicen och cidern (vinet) och koka i stekpannan i ca 10 min. Häll det över steken i Crock-Poten, lägg på locket och koka på låg i 6 tim (köttet ska ha en innertemperatur på 75 grader)
  2. Ta ur steken från grytan och lägg bredvid. Häll i grädden och äppleskivor och rör om. Lägg tillbaka köttet och låt det koka i 30 min på hög. Skär köttet i skivor och häll såsen med äpplebitarna över.
  3. Sätt på ugnen på 200 grader och rosta valnötterna på ett bakplåtspapper. Hacka dem och strö över köttet innan servering.